Popular Posts

Wednesday 11 April 2012

Placinta de post cu banane si mere


De cateva seri fetita mea imi tot comanda placinta cu banane.Asa ca,mi-am adunat putina energie ramasa de peste zi si am cautat o reteta ,numai ca, in final,plictisita de multele retete de... prajituri cu banane si mere am inchis laptopul,m-am dus la bucatarie si ....iata ce a iesit:

Ingrediente aluat:
500 gr faina 000
1 plic drojdie uscata
250 ml apa calduta(ca o ploaie de vara)
zahar 200 gr
100 ml ulei de samburi de struguri(il prefer pentru ca este neutru la gust)
un varf de sare.
Ingrediente umplutura:
3 mere
3 banane
200 gr zahar
ulei de floarea soarelui 50 ml
sirop de artar-2 linguri
scortisoara-1 lingurita
zahar vanilat-o lingurita
zeama si coaja de la o lamaie
o lingura amidon de porumb
2 linguri gris
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc se cerne faina,se pun in mijloc drojdia ,zaharul,apa,si uleiul,se framanta pana la omogenizare si obtinerea unui aluat un pic elastic si lipicios ,care se lasa la dospit o ora.(pana isi dubleaza volumul).Daca va grabiti,puteti sa apelati cu incredere la metoda rapida a vasului pus in cuptorul preincalzit si stins(sa fie cam 40 gr ).
In timp ce aluatul dospeste,va puteti ocupa in liniste(asta daca nu aveti doi copii pe picior de razboi ,asa ca mine)de pregatirea umpluturii:
Merele si bananele se curata,se taie cubulete,se amesteca cu zeama si cu coaja de lamaie si se calesc in ulei impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,scortisoara,siropul de artar. Se fierb putin in zeama lasata si se adauga amidonul si grisul.
Se lasa un pic la racit.
Aluatul dospit se framanta cu putina faina astfel incat sa nu mai fie lipicios si sa permita intinderea in doua foi,una care se pune intr-o forma rotunda tapetata cu ulei si faina .Peste prima foaie se pune umplutura .Din foaia a doua se taie fasii de aluat,care se pun in functie de imaginatie peste umplutura.Pe margine se sigileaza cu un aluat impletit din 3 fasii.
Se da pentru aprox 25 minute la cuptorul preincalzit la 180 gr.
Cand capata aspectul acela auriu este gata de scos din cuptor.Se pudreaza cu zahar pudra cu vanilie(dupa gust,adica in cantitate mare :))si....se conving copiii mofturosi sa manance minunatia.Binenteles ,ca intre timp ,fetita mea s-a razgandit si nu a mai vrut placinta cu banane...ci biscuiti cu cacao si cocos.In curand si aceasta reteta,deasemenea de post.Pupici si pofta buna!